Sagoön - singular och plural
I Sagoskogen får barnet träna på singular och plural (en eller flera) genom att få Mambo att hoppa till rätt näckrosblad eller trolla bort rätt saker för att hitta flugor som Mambo kan äta. Exempel på ord i singular – plural är räv-rävar, svamp-svampar eller kråka-kråkor.
Piratön- jämför
På piratön tränas adjektivkomparation. Adjektiv beskriver hur något är eller ser ut, till exempel blå, stor eller stark. Adjektivkomparation handlar om att jämföra adjektiven. Exempel på adjektivkomparation är stor, större, störst eller glad, gladare, gladast. I spelet får barnet flytta på rätt föremål eller hjälpa Mambo att hoppa till rätt flotte för att ta sig till andra sidan.
Cirkusön - läge och placering
På cirkusön tränas prepositioner som också kan kallas för lägesord. Prepositioner beskriver var något är, till exempel på, under eller bakom. Barnet får hjälpa Mambo att gömma sig för monstret eller spräcka rätt ballong för att hitta de goda flugorna.

Ladda hem Mambo gratis!

För att den språkliga träningen ska göra skillnad är det viktigt att den sker ofta. Använd gärna Mambo i förskolan, skolan, hemma och hos logopeden! Mambo finns i dagsläget bara till iPad.

Klicka här